Ana içeriğe atla

I. DÜNYA SAVAŞI CEPHELERİ 4 GALİÇYA CEPHESİ


*HARP MECMUASI
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
 Rusya ve Avusturya cephesinin önemli ve stratejik bir noktasında bulunan Romanya diğer Balkan Devletleri gibi tarafsız kalmak istiyordu. Rusya ise Balkanlar'da üstünlük sağlamak ve Romanya'nın kendi yanında savaşa katılmasını istiyordu.
   Rusya, Bukovina ile Galiçya'yı ele geçirerek önemli bir etki sağladı. Avusturya, Romanya'nın İtilaf Devletleri tarafında yer almasını istemiyordu. 17 Ağustos 1916 tarihinde İtilaf  Devletleri ile Romanya arasında bir antlaşma imzalanmıştır.
Romanya savaş ilan ettikten sonra, Avustuya-Macaristan sınırını geçerek Transilvanya'nın bir bölümünü ele geçirir. 1917 yılı başlarında Avusturya, savaşın başında ele geçirdiği Belgrad'ı koruyamamış ve Sırplara kaptırmıştır. Galiçya Cephesi'nde de Ruslara karşı bir başarı gösterememiştir.
*HARP MECMUASI
    Alman ve Türk birlikleri Avusturya'ya yardım etmek amacıyla Galiçya Cephesi'ne gönderilmiştir. 33.000 kişilik Türk kuvveti burada çetin savaşlar yapmış ve ağır kayıplar vermiştir. Alman ve Türk yardımlarına rağmen Rus taarruzu, Galiçya ve Bukoniva cephesinde Avusturyalıların 100 km gerilemesine sebep olmuştur. Sonunda Avusturya Galiçya'dan çekilmek zorunda kalmıştır.
*HARP MECMUASI
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!