Ana içeriğe atla

AMERİKA'NIN BAĞIMSIZLIĞI

BAĞIMSIZLIK BİLDİRGESİ TABLOSU / JOHN TRUMBULL
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
   İngiltere'nin Amerika kıtasındaki kolonileri ile arası 1770'li yıllarda açılmaya başladı. 1770'de ve 1773'de Massachusetts'in başkenti Boston'da gelişen olaylar ve bu olayları izleyen baskıcı yönetim sömürgeler arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi.

   İngiltere'ye çay vergisi ödemeyi reddeden Bostonluların bir gemi dolusu çayı denize döktükleri Boston Çay Partisi ( 16 Aralık 1773) kolonilerin şiddetli gösterisine dönüştü. Bu olaylardan sonra 1775 yılında başlayıp ve 1783 yılında sona erecek olan Amerikan Bağımsızlık Savaşı başlamış oldu. Savaşın başlamasından kısa süre sonra Amerikalılar 4 Temmuz 1776'da Bağımsızlık Bildirgesini kabul etti. 
   15 Temmuz 1775'de George Washington 17.000 kişilik Amerikan ordusunun başkomutanlığına getirildi. 1777 yılında General Burgoeyne'un Saragota'da yenilmesi ve Fransa'nın Amerika'nın yanında savaşa katılması üzerine üç yıl daha devam eden savaş, 1781'de İngiliz birliklerinin  Yorktown'da bozguna uğramasıyla son buldu. 
GENERAL BURGOYNE'UN SARATOGA'DA TESLİM OLMASI / YAĞLI BOYA TABLO JOHN TURMBULL
   İngiltere, 13 Amerikan kolonisinin bağımsızlığını tanımak zorunda kaldı. Savaş Versaille Antlaşması ile 1783 yılında sona erdi. Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!