Ana içeriğe atla

KİTAP TAVSİYESİ( ALP ARSLAN VE MALAZGİRT / ERDOĞAN MERÇİL )

YAZAR: HAZ. PROF. DR. ERDOĞAN MERÇİL

SAYFA SAYISI: 248

YAYIN EVİ: KÜLTÜR A.Ş  YAYINLARI

     Bu kitap 26 Ağustos 1071 (27 Zilkade 463) yılında Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadolu'nun Türkleşme sürecini ve Türk tarihi açısından dönüm noktası olan savaşı detaylı olarak anlatmaktadır. Kitap pek çok bölümden oluşmaktadır; ilk olarak Bizans ve Anadolu'nun durumundan bahseder, savaşa kadar Anadolu'ya yapılan Selçuklu akınlarını anlatır. Daha sonra Savaşı ve Malazgirt Savaşından sonra Anadolu'nun fethi ile kurulan beylikleri ve Osmanlı kaynaklarında Malazgirt Savaşının yerinden ve öneminden bahseder. MALAZGİRT ZAFERİMİZ VE BÜYÜK TAARRUZ  KUTLU OLSUN... 1071/1922
 

ARKA KAPAK YAZISI (TANITIM BÜLTENİ)

Malazgirt Savaşı, hem Türk İslam dünyasının hem de Hristiyan Bizans dünyasının tarihini değiştiren önemli bir hadise olmakla beraber, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üzerinde yaşadığımız toprakların kazanılmasındaki dönüm noktalarından biridir. 

Bu bilimsel çalışma bizlere Büyük Selçuklu Devleti ile alakalı editöryal bir çalışmalar yumağı sunmaktadır. Alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanan on bir makaleden oluşan kitapta, Malazgirt Savaşı öncesi Bizans’ın ve Doğu Anadolu’nun durumu, Anadolu’ya yapılmış Selçuklu akınları, Sultan Alp Arslan Devrinde Ermeniler, Malazgirt Savaşı ile alakalı kehanetler, Malazgirt Savaşı ve sonrasındaki Haçlı Seferleri, Anadolu’daki beylikler dönemi ve Sultan Alp Arslan ile ilgili önemli bilgiler verilmektedir. 

Bu kitap ayrıca, hem Sultan Alp Arslan hem de Malazgirt Savaşı hakkında bildiklerinizi yeniden gözden geçirmenize, bazı ezber bilgilerinizi de düzeltmenize yardımcı olacaktır. 

"Askerlerim! Biz ne kadar az olursak olalım, onlar (Bizanslılar) ne kadar çok olurlarsa olsunlar, bütün Müslümanların bizim için dua ettikleri şu saatte kendimi düşman üzerine atmak istiyorum. Allah'ım! Ben senin rızanı talep ediyor ve sabırla sonucu bekliyorum. Gazilerin başında onlarla birlikte savaşacağım. Eğer Rabbim beni başarıya ulaştırırsa bu güzel bir sonuç olacaktır. Ya muzaffer olur, gayeme ulaşırım; ya şehit olarak Cennete giderim. Sizlerden beni takip etmeyi tercih edenler takip etsin. Ayrılmayı tercih edenler gitsinler. Burada ne emreden sultan ne de emredilen asker vardır. Zira, bugün ben de ancak sizlerden biriyim, sizlerle birlikte savaşan bir gaziyim. Beni takip edenler ve nefislerini Allah'a adayanlardan şehit olanlar Cennete, sağ kalanlar ise ganimete kavuşacaklardır. Ayrılanları ahirette ateş; dünyada da alçaklık beklemektedir. Eğer bana bir şey olursa oğlum Melikşah veliahdımdır. Onu dinlemenizi, ona itaat etmenizi ve onu tahta çıkarmanızı vasiyet ediyorum." Sultan Alp Arslan

 Kitabı satın almak için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi kitapçılarından ya da internet adresinden yararlanabilirsiniz.