Ana içeriğe atla

KAVİMLER GÖÇÜ (375)


Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
 Hunların, Volga'nın batısında yaşayan Gotları yurtlarından kovmasıyla başlayan kavimler göçü, Avrupa siyasi haritasında yeni devletlerin oluşmasına sebep oldu.
     Hunlar, Çin baskısı nedeni ile Aral'ın kuzeyinden Avrupa'ya doğru göçe başlar. Bu gelişme Avrupa'nın doğusunda yaşayan Vandallar, Franklar ve Gotlar (barbar kavimler) gibi toplulukların Avrupa içine yönelmesine yol açar. Avrupa bu göçler ile büyük bir sarsıntı yaşar. Gotlar 410 yılında Roma İmparatorluğu'nu ele geçirir. Roma İmparatorluğu Batı ve Doğu Roma olmak üzere 2'ye ayrılır. Batı Roma 476 yılında yıkılır.
    Hunlar, Macaristan bölgesine gelerek Avrupa Hun Devletini kurar. Vandallar 439'da Kartaca ve çevresine yerleşirken, Ostrogotlar 493 yılında İtalya'yı ele geçirir. Anglosaksonlar ise Büyük Britanya'ya yerleşir. Avrupa'ya ilk gelen Vizigotlar ise İspanya'ya yerleşir.
    Barbar kavimlerin yol açtığı bu dalgalanma Avrupa'nın demografik yapısını baştan sona değiştirir. Avrupa'da otorite boşluğu oluşur ve feodalite (derebeylik) sisteminin ortaya çıkmasına yol açar.https://tarihinicindenn.blogspot.com/2018/07/feodalite.html Kavimler göçü dünya tarihinde İlk Çağ'ın sonu, Orta Çağ'ın başlangıcı kabul edilir. Hıristiyanlık Barbar kavimleri arasında hızla yayılarak Avrupa'da önemli bir konuma gelir.

ÖNEMLİ TARİHLER

406   Vandallar, Franklar, Sürevler Ren ırmağını aştı.

410    Vizigotlar ve Gotlar Roma'yı aldı.

412-418   Vizigotlar, İspanya'yı ele geçirdi.

439  Vandallar, Kartaca'ya yerleşti.

493  Ostrogotlar, İtalya'ya yerleşti.

533  Vandal Krallığı, Bizanslılar tarafından yıkıldı. 

568   Lombardlar İtalya'yı fethetti.

711   Müslümanlar İber Yarımadası'nı fethetti ve Vizigot Krallığı sona erdi.
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!