Ana içeriğe atla

İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRKLER

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
 ESKİ TÜRK UYGARLIĞI

   Savaşçı, Şaman topluluklar olarak Avrasya bozkırlarında yaşayan Türkler, zaman zaman güçlü siyasi birlikler de kurdular.
   Bozkır insanları olan Türkler, hayvan yetiştiren atlı göçebelerdi. At, Türklerin günlük hayatının bir parçasıydı. Atın yanı sıra koyun,deve ve sığır da yetiştiriyorlardı. Hayvan yetiştiriciliği bozkır Türklerinin temel uğraşıydı; ama az da olsa tarım da yaparlardı.Yurt adını verdikleri çadırları, üzeri keçe ile kaplanan odunlardan yapılma, yuvarlak tabanlı büyük bir çan şeklindeydi.Türkler demir ve metal işçiliğinde çok ileriydi. Ayrıca halı ve kilim dokumacılığı, saraçlık ve keçe yapımı da gelişmişti.
   Bozkır Türklerinde askeri amaçlarla kurulmuş bazı kale ve ordugah kentler sonradan kentlere dönüşmüştür.
Aileler veya soylar bir araya geldiğinde boyu oluşturuyordu. Birçok boyu ve budunu barındıran il, siyasi örgütlenmenin en yüksek aşamasıydı. Kağan, han, yabgu, ilteber vb. ünvanları taşıyan hükümdar Kut bağışıyla donatılmıştı.
   Şamanizme inanıyorlar ama Budizm, Manicilik, Musevilik, Hristiyanlık gibi dinleri de benimsemişlerdir. 8. yy ortalarında İslam dinini benimsemeleri, tarihlerinin dönüm noktası oldu.
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!