Ana içeriğe atla

İNSANIN KÖKENİ

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
     Modern insan ve atalarını içeren Homonaid türü günümüzden yaklaşık 2,5 milyon yıl önce ortaya çıkmıştır. "Hominid" tarih öncesi insansı canlıları  ve insanı kapsayan bilimsel aileye verilen isimdir. Aynı şekilde cinslerine "homo" denir.  Bu cinsler arasından en bilineni Homo Sapiens olarak bilinen günümüz insanının atasıdır.
    
     HOMO HEİDELBERGENSİS
 Günümüzden 200.000 yıl öncesine tarihlenir. Asya, Afrika ve Avrupa'da izine rastlanmıştır. Beyin hacmi modern insana yakındır. Taşlardan ve ağaçlardan basit barınak yaptıkları bilinen ilk insan türüdür.
     
     HOMO HABİLİS 
Günümüzden yaklaşık 1,5-2,5 milyon yıl önce yaşamıştır. Doğu ve  güney Afrika'da rastlanır. Becerikli insan olarak adlandırılmışlardır. Modern insan beyninin yarısına sahiptirler. Kullandıkları taş teknolojisine "OldowanTaş Alet Teknolojisi" denir.

    HOMO ERECTUS
Günümüzden 1,9 milyon yıl öncesiden, 100.000 'e kadar tarihlenirler. Bu insanın Avrupa, Asya ve Afrika'ya yayıldığı görülür. Ateşi kullanan ve mağarada yaşayan ilk insanlardır. Erectusların taş aletlerine "Acheulcan Taş Alet Teknolojisi" denir.  Adını Fransa'da bulunduğu mağaradan almıştır.

     HOMO NEANDERTHALENSİS 
 Günümüzden yaklaşık 250.000-28.000 yıl önce yaşamışlardır. Bu insanın fosili Asya, Avrupa ve özellikle Orta Asya'da ortaya çıkmıştır. Ölülerini cenin pozisyonunda gömdükleri bilinir. Alet çeşitliliği artmıştır. Soğuğa dayanıklı olarak evrimleşmişlerdir. Bir anda ortaya çıkan bu tür yine bir anda ortadan kaybolmuştur.

    HOMO SAPİENS
Günümüzden yaklaşık 200.000 yıl önce ortaya çıkmışlardır. Düşünen insan, akıllı insan  veya bilen insan olarak Latince kökenli Sapiens kelimesinden adlarını alırlar. Son yani modern insan türüdür. Sanatsal eserler vermişlerdir. Kadın figürlü heykelcikler ve resimler yapmışlardır. Afrika'da evrimleşmişlerdir. 
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!