Ana içeriğe atla

HİTLER'İN DİKTATÖRLÜĞÜ VE ÖLÜMÜ

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!    
Adolf Hitler ile ilgili ilk yazımda hayatını ve nasıl yükseldiğini yazmıştım. Bu yazım konunun devamı olarak diktatörlük dönemini ve ölümünü konu alıyor, ilk yazıma linkten ulaşabilirsiniz.
https://tarihinicindenn.blogspot.com/2018/05/hitlerin-yukselisi.html


   1933 tarihinde Almanya Hitler'i rakipsiz ve tek güç olarak ortaya çıkardı. Yetkilendirme Yasası ile Adolf Hitler'e diktatörlük yetkisi tanındı. Adolf Hitler 1. Dünya Savaşının sonunda imzalanan Versailles Antlaşmasının maddelerinden olan Almanya'nın askeri birlik ve silahlarına kısıtlama getirilmesine şiddetle karşı çıktı. 1936'da Ulusal gelirin üçte biri orduya ayrılmıştı ve bu savaş hazırlığının ilk işaretiydi.
   Hitler 1938  yılının Mart ayında Avusturya'yı işgal etti. Avusturya ve Almanya'nın birleşmesi olayını Fransa ve İngiltere kınamakla yetindi. 15 Mart 1939'da Hitler, Çekoslovakyayı işgal etti. 1 Eylül 1939'da Polonya işgal edildi. Polonya'nın  işgal edilmesi ile Britanya ve Fransa 3 Eylül'de Almanya'ya savaş ilan etti.
    Hitler 1940'ta İskandinavya, Norveç, Belçika, Hollanda ve Fransa'yı, ertesi yıl Yunanistan ve Yugoslavya'yı işgal etti. 1941'de bütün işgaller tamamlandığında Hitler ve Almanya gücünün zirvesindeydi. Tek başına Alman ordusuna hükmetmeye çalışan Hitler kontrolü elinden hiç bırakmadı.
  4 yıl içerisinde müttefik kuvvetler Nazi ordularının önüne geçmeyi başardı. Müttefik kuvvetlerin Berlin'e ulaşma yarışı yapmasına rağmen Hitler hala zaferinden emin planlarına  devam ediyordu. 30 Nisan 1945'te Berlin'deki yeraltı sığınağına Kızıl Ordu birliklerinin yaklaşması ile Adolf Hitler ve eşi Eva Braun sığınaktaki odalarına çekildi. Eva Braun siyanür kapsül içerek intihar ederken, Hitler onun ardından siyanür içip, kafasına bir el ateş ederek hayatına son verdi. Çiftin cesetleri Hitler'in son emri üzerine yakıldı. Hitler hiçbir şeyinin  düşmanlarının eline geçmesini istemediğinden köpeklerini bile zehirlemiştir. 
    Hitler'in başlattığı 2. Dünya Savaşı 40-50 milyon arasında insanın ölümüne neden olmuştur. 

2. Dünya savaşı ile ilgili diğer yazılarımın linklerini aşağıda bulabilirsiniz.
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!