Ana içeriğe atla

QİN SHİ HUANGDİ'NİN KARA ORDUSU : TERAKOTA / TERRACOTTA

 

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
MÖ. 221'de Çin hanedanlığını kuran ilk imparator Qin Shi Huandgi'dir. Ülkeye Çin adının verilmesinin sebebi imparatorun yaratmış olduğu yönetim modelidir. Ölümsüzlüğe merakı olan İmparator ölümden sonra hayata inanıyordu. Çin Seddi'nin ilk kısmını yaptığı iddia edilen Qin Shi devasa eserler bırakma uğraşındaydı ve kendisine ölünce hizmet etsinler diye Terracotta ordularını yaptırmıştır.
  İmparator Qin Shi Huangdi'nin anıt mezarı 29 Mart 1974 tarihinde kuyu kazan işçiler tarafından bulunmuştur.  Anıt mezar toplamda 8.000 asker, 130 savaş arabası, 150 atlı süvari ve 520 at heykelinden oluşmaktadır. Yüksek ısıda pişirilmiş kilden gri modeller halinde bulunmuşlardır.
Eller ve kafalar ayrı olarak üretilmiş olup vücuda daha sonradan oturtulmuşlardı, askerlerin ellerinde tunçtan gerçek silahlar vardır. Askerler günümüz teknolojisiyle incelendiğinde üzerlerinde renk dokuları keşfedilmiştir bu sayede ilk imparatorluk döneminde zırhların çok renkli olduklarını anlıyoruz. Subayların zırhlarında çok fazla detay vardır, süvariler şapka takmıştır ve piyade erlerin saçları ensede topuz şeklindedir.
Mezarın içinde sıvı civadan nehir ve deniz yapılarak imparatorluğun minyatür modeli yapılmıştır. Her asker birbirinden farklı yüz hatlarına sahiptir. 3 boyut teknolojisi ile heykellere bakıldığında  her heykelin kulak yapısının birbirinden tamamen farklı olduğu bulunmuştur.
   Gerçek insan boyutunda olan Terracota askerlerinin bulunduğu anıt mezarın yapımında 700 bin'den fazla işçi çalışmış ve 38 yıl sürmüştür. Anıt mezar yerin 36 metre altında höyük şeklindedir. Dünyanın en büyük anıt mezarı olarak bilinmektedir. Alanın genişliği 15 km'yi bulmaktadır.Yapımında çalışan ve mezarın yerini bilen herkes yapı tamamlandıktan sonra mozolenin yeri bilinmesin diye öldürülmüştür.
   Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!