Ana içeriğe atla

7 TEPE İSTANBUL

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
I. Sarayburnu Tepesi
Haliç'e, Boğaz'a ve Marmara denizine hakim olan bu tepe, Topkapı Sarayı'nın bulunduğu tepedir. Sarayın orta bahçesini iç bahçeye bağlayan Babü's Sa'ade (Akağalar Kapısı), bu tepenin işareti olarak kabul edilmektedir. 

II. Nuruosmaniye Tepesi 
Cağaoğlu'nda Kapalıçarşı ile Babıâli'yi bağlayan bir koridor görevi gören Nuruosmaniye Tepesi'nde I. Mahmut devrinde 1748 yılında başlanılan ve III. Osman döneminde 1755 yılında bitirilen Nuruosmaniye Camii bulunur. Osmanlı devletinin ilk Barok Camisidir.  Caminin külliyesinde bulunan dikilitaş bu tepenin işareti olarak bilinir.

III. Beyazıt Tepesi
Fatih Sultan Mehmet'in ilk haremini kurduğu meydan olan Beyazıt  Tepesi, içinde İstanbul Üniversitesini ve II. Beyazıt'ın 1505 yılında yaptırdığı Beyazıt Camini bulundurmaktadır.

IV. Fatih Tepesi
Fatih Sultan Mehmet'in 1470 yılında yaptırdığı Fatih Cami ve Fatih'in türbesinin bulunduğu tepedir. Fatih Camisinin bulunduğu yer daha önceleri Roma'nın Havariyyun Kilisesi'nin olduğu yerdir. 

V. Sultan Selim Tepesi
Fatih ilçesinin Çarşamba semtinde bulunan ve Haliç'i Eyüp Pierre Loti tepesinden sonra en güzel gösteren tepedir. Kanuni Sultan Süleyman'ın 1521 yılında yaptırdığı Sultan Selim Cami ve Yavuz Sultan Selim'in türbesi bulunmaktadır.

VI. Edirnekapı Tepesi
Bizans İmparatoru Konstantin'in karargahı olan Tekfur Sarayı'nın bulunduğu tepedir. Edirnekapı'dan 500 metre kadar Eyüp yolunda surların iç tarafından bulunan Tekfur Sarayı'ndan bugün sadece birkaç sütun ve kalıntılar kalmıştır.

VII. Davutpaşa Tepesi
Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'un fetih planlarını yaptığı çadırını kurduğu tepedir. Davutpaşa Tepesi'nin önemli özelliği Konstantin'in karargahı olan Tekfur Sarayı'nı en iyi gören tepe olmasıdır.
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!