Ana içeriğe atla

HİTLER'İN YÜKSELİŞİ

Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
   ADOLF HİTLER'İN İLK YILLARI 



     Avusturyalı bir gümrükçünün oğlu, başarısız ve öfkeli bir ressam ve Birinci Dünya Savaşı'nda savaşmış bir asker olan Adolf Hitler, 1919 Versailles Antlaşması uyarınca Alman silahlı kuvvetleri Reichswehr'de karşı devrimci propaganda subayı olarak görev yaptı.
    1921'de Alman İşçi Partisi'nin denetimini ele geçirerek adını Alman Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi veya Nazi Partisi olarak değiştirdi. 9 Kasım 1923'de Münih'te bir darbe girişiminde bulundu. Darbe başarısız oldu ve Hitler, 9 ay tutuklu kalıp afla serbest bırakıldı. Tutuklu kaldığı sırada cezaevinde, sonradan adı Kavgam adını alacak olan kitabını yazdı.
    Hitler'e göre Germenler üstün ırktı dolayısıyla diğer ırkların zararına kendileri için gereken yaşam alanını sağlamak zorunda olduğunu düşünüyordu. Hitler, Yahudi aleyhtarlığını , antimarksizm ve demokrasi düşmanlığını sıkı bir bağla birleştirmişti. Versailles Antlaşması ile uğradığı hezimet ile Hitler, Fransa'yı ezilmesi gereken bir düşman olarak görüyordu.
    1929'daki ekonomik bunalıma çözümler önermesi Hitler'in halk desteğini almasını sağladı. Eylül 1930'da Nazilerin altı milyondan fazla oyu vardı. Bu rakam 1932'de 14 milyona ulaştı. Naziler kurdukları azınlık hükümetiyle tüm devlet organlarını ele geçirdi. 30 Ocak 1933'te Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg , bir iç savaşa yol açmamak için Hitler'i başbakanlığa getirdi. Ağustos 1934 yılında Hindenburg öldüğünde, ülkede Hitler'e karşı koyacak güç kalmadı.