Ana içeriğe atla

ATOM BOMBASI



Hiroshima 'ya atom bombası atılmasının üzerinden 75 yıl geçti. 
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!
HİROŞİMA
   2. Dünya Savaşının  kaderinin değişmesini sağlayan buluş Atom bombası, Almanya'nın buluş çalışmasına başlayıp, Amerika'nın keşfiyle sonlandı. İlk kez 26 Temmuzda Postdam Konferansında Başkan Truman, Churchill ve Stalin'e Japonya'ya karşı Atom bombası kullanma kararından bahsetti. Hiroşima seçilmeden önce iki şey dikkate alındı; ilki daha önce hiç hasara uğramamış yer olması ve hava şartlarının iyi olması. Tüm bunlar Hiroşima'yı  atom bombasına hazırladı. Hiroşima Güneydoğu Asya'ya giden transit bir geçiş merkeziydi ve atom bombası atılana kadar herhangi bir tahribata uğramamıştı.
LİTTLE BOY
    6 Ağustos 1945'te saat 8.15'te  Enola Gay bombardıman uçağının kapakları açıldı ve 51 saniye sonra tarihin ilk atom bombası, Little Boy 600 m yükseklikte infilak etti. Güneş ışığından daha parlak bir alev topu saniyeler içinde bütün kenti yok etti. X ve Y ışınlarına maruz kalanlarda korkunç derecede yanıklar oluştu. Bombanın ilk etki alanı olan Hiroşima'da her şey küle döndü, insanlar ısıdan buharlaştı dışarıda oturan insanlar gölge olarak kaldı.
  Tek bir bomba 78.150 kişini ölmesine, 13.982 kişinin kaybolmasına ve 9.428 kişinin ağır yaralanmasına yol açtı. Tarihin ilk atom bombasının 1945 yılı sonunda radyasyondan ölenler birlikte ölü sayısı 140.000'e ulaşmıştı. 5 yıl sonra toplamda ölenler 200.000'i geçti yani şehrin dörtte üçü ölmüştü.
Bizi instagram adresimizden takip edebilirsiniz. "@tarihinicinden4" takip etmeyi unutmayın!!!